Urządzenia i Akcesoria
Bazyliowe knedle z ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Bazyliowe knedle
-
olej do natłuszczenia
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
-
150 g białego chleba, czerstwego, pokrojonej w 2 cm kostkę150 g białej bułki, czerstwej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g bułki tartej
-
120 g mleka
-
2 jajka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Ratatouille
-
30 g oleju
-
70 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
400 krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g wody
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1396 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 Std. 35 Min
Lasagne dyniowa
1 Std. 45 Min
Bliny z paprykowym ragout
2 Std.
Lasagne z warzywami
1 Std. 25 Min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 Std. 20 Min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 Std. 10 Min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 Std.
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 Std. 5 Min
Bolognese z kalafiorem
55 Min
Lekka lasagne z cukinią
55 Min
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min
Pęczotto z pomidorami
50 Min